Nieuwe AMLR wetteksten houden rekening met low risk cadeaukaarten

AMLRbr
Nieuwe AMLR wetteksten houden rekening met low risk cadeaukaarten

De AMLR-teksten zijn gisteren aangenomen door het Europees Parlement. Een belangrijk moment voor de BVCNL omdat de antiwitwaswetgeving grote invloed heeft op de cadeaukaarten branche. De BVCNL onderschrijft het belang van antiwitwaswetgeving. In de definitieve teksten wordt rekening gehouden met cadeaukaarten als low risk product en is in de mogelijkheid voorzien om cadeaukaarten te kopen en verzilveren zonder identificatiecontrole voor producten met lage risico’s (cadeaukaarten).

Dat in de wetteksten rekening wordt gehouden met cadeaukaarten als low risk product, is niet vanzelf gegaan. Deze resultaten zijn tot stand gekomen tussen een intensieve en goede samenwerking met onder meer fashioncheque, Nederlandse Boekenbon, VVV cadeaukaarten, SPTC – Podium Cadeaukaart in Nederland en met PVD, EuroCommerce, Independent Retail Network, Electronic Money Association, European Payment Institutions Federation (EPIF), PIF en Gift Card & Voucher Association (GCVA) in Europa.

BVCN-lidmaatschap

BrancheVereniging Cadeaukaarten Nederland is de organisatie voor stakeholders in de Cadeaukaart en belevenissenmarkt. De Vereniging vertegenwoordigt de belangen van de partijen in een markt die de laatste vijf jaar een dubbelcijferige groei kent.

Inschrijven nieuwbrief